Exeter BIL – Bedriftsøkonomisk Institutt (nå aka FK Fiffen)

Resultat: 3-0 (1-0 ved pause).
Tid: 22. april 2009
Sted: Slettebakken Stadium Under Construction. Spiritual home of Exeter BIL. Vi har kommet hjem.
Første seriekamp i 2009! Nydelig vær.
 
Bengt, Bergenshall, Bedriftsball      Leggbeskytterne til Kris!

Gult kort Exeter: Kezman (munnbruk).

Tilskuere: ØB, Pål, Gry & Aksel. Takk for støtten.
 
For Exeter spilte følgende tretten:
 
Arne

Jan – Torbjørn – Frode Bolton – Orlando

Kristoffer – Bengt – Kim – Arild - Rossi

Leidulf – Kezman - Miguel
 
 
Historikk/preview:
 
Ingen møter med BI i perioden 1999-2004, iflg exeter.no (Senior Pros, kan dette stemme?).
2005: Tap  0-1. …men sesongen endte med jubel og verdensfinale.
2006: Seier 1-0, scoring på fantastisk langskudd av Kezman.
2007: Seier 2-0, på walk-over. Fuckings BI gadd ikke å møte opp.
2008.: Seier 1-0, i 2008-sesongens aller siste kamp. I en ellers begredelig sesong fikk vi hjelp av en del innleide Gneists i denne kampen. I timene før kamp var det tvil om vi i det hele tatt kunne stille lag, Gaffer spekulerte i om dette var siste kamp i 11er-serien noensinne. Muligens var det her det snudde for Exeter BIL, uten at noen skjønte det der og da.
 
BI mot Exeter. Om det ikke er noen old-school rivalisering mellom klubbene (som det er mellom Burnley og Blackburn i England, og Exeter BIL og Holmedal Kantineservice i Norge), er dette en moderne klassiker innen bedriftsidretten. Ingen av lagene har hevdet seg i toppen de siste årene, men det er alltid noe ekstra å møte BI. I år stilte BI-studentene mer sutrete enn noensinne, med en snittalder på 22-23 år, og med ikke mindre enn syv innbyttere. I splitter nye, rosa drakter. FK Fiffen sto det på klubblogoen. Sponset av eiendomsmeglerfirma. Klare til kamp mot Exeter. Aldrende Exeter City BIL. Der mange har det som Andreas Thorkildsen; kroppen tåler bare et titalls kast i året, med maks kraft. Noen Exeter-spillere er muligens nede i 3-4 kamper i året, der det kan kjøres med full fart. 2008-sesongen tydet på at også resten av stallen er inne i en karrieremessig glideflukt, og sakte men sikkert nærmer seg landing og evigheten, der det spilles oldboys 7er-fotball, det absolutte lavmål innen idretten fotball og livet i alminnelighet. Mao: I utgangspunktet er BI soleklare favoritter.
 
Kampen:
 
Åpningen av kampen var rotete, ingen av lagene maktet å holde ballen i laget. Noe av skylden må banen ta, med halvannen meters avstand fra 16-meterstreken til krittstreken på langsiden blir det vanskelig å få bredde i spillet. Hvis fotball kan være som sjakk var dette et parti med kun bonde-brikker, som stanget hjelpeløst mot hverandre – for en som ikke kjenner Exeter-måten å spille på. Det som tilsynelatende er formålsløs kaving om ballen på midtbanen, er ledd i en større plan. Først vinner vi et innkast, som igjen kan føre til enda et innkast, litt lenger oppe på banen, vi knoter fram en corner, som kan gi en halvsjanse, som kan gi håp om at vi kan skape en litt større sjanse. Etter hvert har vi faktisk to annullerte mål, begge tvilsomme, og det er ikke helt ufortjent da Leidulf putter litt over halvveis ut i 1. omg. Lavt skudd, ikke særlig hardt, men utenfor keepers rekkevidde. Oppstemt stemning i pausen.
 
Pauseknegging                                                        Rosa drakter. 18 gretne tenåringer. Kjøpt utdanning.Twats.
 
I 2. omgang tar BI gradvis over, og i en liten periode blir vi løpende litt i mellom. Kan ikke huske at BI brente noen enorme sjanser, men de småspilte farlig mye rundt vår 16-meter. Vi brenner noen sjanser til å sette det viktige 2. målet ved Gaffer og Leidulf, og Kezman får enda et mål annullert (offside). Med cirka 10 minutter igjen scorer Orlando på et fantastisk frispark (se under). BI går litt i oppløsning, takler motgangen dårlig. Exeter fryder seg. Miguel kommer inn de siste ti minuttene og putter, som bare Miguel kan, fra 2-3 meters hold. Enorm glede (se lagbildet!), enorm innsats. En klar seier for laget Exeter BIL, mot individualistene på Bedriftsøkonomisk Institutt.
 
Spillerne:

Arne – Dr. Jekyll når han sindig som en buddhist-munk og med iskald timing kommer ut i feltet, og når han kommuniserer med forsvarsfireren. Mr . Hyde når han sekundet etter krangler med en 21-åring, i rosa skjorte, om hvem som er klovn, og hvem som tar hvem bakfra, hardt. Blir velfortjent kåret til dagens mann av Øystein B.
3 Traa-stjerner.
 
Jan – er med og holder nullen. Fokuserer med hell på egne arbeidsoppgaver, ikke BI.
 
Frode Bolton – Theres only one. Kunne vært faren til mange på BI. Da hadde de sikkert fått en mye bedre oppdragelse enn den de fikk. Nevnte rett før K.O. at det er 25 år til han går av med pensjon fra dagjobben. Holder like lenge for Exeter. Aner hvor ballen vil komme, og plasserer seg så riktig at han ikke får bruk for farta.
 
Torbjørn. Tilbake som stopper. Sterk i duellene og rolig med ballen. Får annullert et mål.
 
Orlando – genistrek fra Gaffer å plassere Orlando på backen, der det blir mange berøringer og mange oppspill på en så liten bane. Fantastisk mål på frispark, i historiebøkene står det ingenting om at den vel var borti en kar på vei inn.
2 Traa-stjerner.
 
Kristoffer – Jobber hardt for laget, og kommer til to store sjanser i 2. omg. En følsom lobb ender dessverre i tverrligger. Bruker Championship Manager – erfaringen og oppsamlet livsvisdom og setter Orlando ned på back, og Miguel inn på topp de siste minuttene. Og det blir en suksess.
 
Bengt – En ellers høflig kar som i bedriftskamp bjeffer til medspillere på en måte som han aldri ville gjort mot venner og kolleger. Men det er lov når man selv går foran med tunge løp og kjempeinnsats i duellspill.
1 Traa-stjerne.
 
Leidulf – scorer det viktige første målet. Har kondisjon til å løpe hele tiden, og gjør det også. Irriterende spillestil for motstanderen, på Slettebakken som i gymsalen. (Introduserte for øvrig begrepet dukke-mål (dvs ekstra små mål) på siste innetrening. Moro)
 
Kim – ladet opp til lilleputtkampene hjemme på Heggbostad med å hoppe inn i husveggen, om igjen og om igjen. Har beholdt spillestilen fra den gang...Kjempekamp. Heading i stanga.
 
Kezman – Innsats og tæl, scorer også, men dommeren annullerer. Er i ferd med å gå av hengslene et par ganger, noe som skaper et ekko av ”-Rolig, Kez”, rundt hele banen. Inspirerer alle til å gi alt.
 
Arild – Sjelden har vi sett Arild kjempe så hardt på topp. Silkefot var en slugger for dagen.
 
Miguel – Legendarisk. Alltid på jakt etter gullstøvelen. Scorer på en tap-in, selvfølgelig.
 
Rossi – Stor innsats, i 2. omgang ble det sannelig rom til trippel såledragning også. Må bli i Bergen.
 
Referent: Jan. Stolt av å spille for Exeter BIL
Exeter våren 2009: 2. rekke fra v: Rossi, Leidulf, Bolton, Torbjørn, Bengt, Arnem Arild, Øystein, Pål
Front row: Kez, Kim, Miguel, Kris, Jan, Orlando