Supportercupen 2009


11 karer representerte Vest / Exeter 1 i årets utgave av Supportercupen. Her er hva som skjedde.

Misæren på Voldsløkka

Optimiskt og lett tone, enighet om kynisme og lavt press, god innstilling og morgenfriske, edru lads. Exa 1 stilte klare til åpningskamp. Wolves derimot var preget av nerver, og det tok ikke lang tid før mektige Exa Bergen regjerte foran hovedtribunen. Rossi burde puttet to, før Kez skjærer gjennom og hamrer ballen lavt i keepers høyre hjørne. En meget bra prestasjon. Kampen kontrolleres ut på klassisk Exavis, 1 - 0 og pølsekø for å dempe euforiaen etter kamp.
Så tragisk kamp mot Derby, på papiret det dårligste laget i dødens pulje. Mao selvsagt 0 - 0. "Så typisk oss at det faktisk er litt stusslig". Exa ble med på møkkafotballen og klarte aldri å gjøre noe konstruktivt med ball. Derby viste seg å være særs ufine, der de skuflet bort datteren til Kjetil for å nå Exeters egen kjæledegge Kez. Ros for høyt blodtrykk og å unngå kort, ris for å ikke stikke hårbåndet til Jimmy McTwat ned i shortsen.
Dermed ikke 6 poeng og sikret sluttspill før siste kamp. Derimot avgjørende kamp mot Liverpool 1. Vinneren kom til bli puljevinner. Exa skjerper seg, full konsentrasjon, herjer med Liverpool store deler av kampen. Stolpe, klasseredninger og antydning til storspill. Men nei. Liverpool kontrer, 0 -1, off.

Intermesso i Sveitservillaen

Betuttet stemning på tidlig kveldstid i sveitservillaen på Frogner. Heldigvis. Hovedmålet for suppecupen er å komme langt i cupen, det sosiale etterpå kommer av seg selv. Når vi ryker ut i innledende er det ingenting å juble for. Ekstra bittert  siden vi spilte bra. Bedre enn i fjor mente the mad professor, og det er en mann med orden på analysearbeidet. Så derfor ingenting mer enn potensiell lun stemning. Norge spiller o-o mot noen, muligens Dørby. Exa Øst stiller mannsterke som alltid, lun quiz fra Guru - som alltid. Kjetil kjører seminartriks, sangrunden går akkurat, selv uten mer enn grunnpromille. Kez forteller vandrehistorier. Kez, med stor Exatatovering i anledning cupen. Kom i mine armer! Men Dan tar kaka, se egen mail!
Så debatt; hvordan kan Exa vinne den forbanna bøtta?

- Kez: Kjøpe inn radar (17.500.- )
- Leidulf: Søke Bergen Kommune om disp til å spille på en annen bane enn Slettebakken bane 4.
- Flere: Muligens trene  mer.

- Gaff: Alle må enten bli 10 % bedre, eller vi må ha en eller to virkelig gode spillere som kan heve laget og dra med seg resten.
For at hver enkelt skal bli bedre må vi trene mer sammen. Men erfaringsmessig er det langt fra lett å a) samle 10 + lads som ønsker å trene fast, særlig utenfor en radius av 30 meter utenfor stuedøra. b) finne egnet bane.
Tiden da det bare var å ringe Dalton-brødrene, Sandvikmafiaen, Benny osv for å trene på et regnvått kumlokk på Austevoll er nok forbi. Men skal igjen se på om vi kan få til faste utendørstreninger.

Det viste seg at at det var ingen som utmerket seg klart over de andre på årets lag. Det hele ble jevnt og generelt bra, men uten noen med skikkelig flair. Mao; Buster. Vidardo. Neste år! 

Konklusjon:  Potensialet er der, og i suppecupen er marginene små. Beholder vi stemningen fra årets  cup og krydrer med gullball istedenfor bronsemerket går dette veien. Jeg er faktisk ikke i den minste tvil om at vi med litt medvind og litt mindre sol i trynet faktisk kan nå veldig langt. Herregud så fortjent det hadde vært!
Mao: Neste år er det bare å stille like forberedt. 98 % av de samme ladsene kommer garantert til å være med, komplementert med gamle travere som f.eks Øystein, Kenneth og Kim forhåpentligvis. En liten advarende pekefinger til Exiles; Hold formen ved like i Rogaland og i Moss for å være helt om dagen såvel som natten også til neste år.

Forøvrig følgende snippetriks:

- Alltid ha med en Rookie (utenom Orlando, cheers mate) som ladsen kan imponere med lokalkjennskap i Oslo og  intern dysleksi fra tidligere år. (Dan gjorde den jobben alldeles utmerket i år, ta med deg kona og kom også neste år.)
- Orlando: "Neste år er det enten kanonfyll eller avhold på fredagen."
- Kjøpe inn rikelig med Gin & Cola som ladsen kan ha i bakhånd når alt annet er tomt kl. 20.57
- Booke Jørgen Løvlandsgt. 21 fra 21.00 - sent
- Finne et annet sted i Oslo enn fuckings GF. Helst et stort og lunt sted. Kjetil, gjør deg travel.
- Undersøke muligheter for nattcurry.  

Mirakelet i Jørgen Løvlandsgate


Takk til Kjetil (SP) for å heve årets cup til det virkelige minneverdige med en kjapp taxitur fra Frogner til Sinsen (bare 7 - 800 kr). Timene i sofaen føyer seg pent inn i rekken over minneverdige og klassiske Exa- øyeblikk, og går rett inn i Exahvelvet.

Årets sanger & sclagers (utenom Optimist med Jahn Teigen):

Eide:

He play's on the left
He play's on the ri-i-ight
FF Eide
Is doing alright

- Denne i utgangspunktet enkle sangen fikk et uvanlig særpreg i form av noen avsindige armbevegelser som følger sangen.
Jan: "Forøvrig herlig dissimiliss-preg på vorspielet der, allsang i sofaen til Optimist med Jahn Teigen, pluss tidenes langsomste versjon av eide-sangen, der samtlige kunne henge med på moves'ene. Hilarious."
"Bevegelsene er best når man gjør dem sakte", kommenterte Leidulf.

Uansett er totalpakken et stykke kunst som det er umulig å ikke komme i godt humør av.

PS! Sangen fikk også (ihvertfall i mitt hode) en suppecup - special, etter at Eide mot Derby siktet inn en følsom lissepasning på tvers av banen, bare for å se at ballen suser 10 meter over Røde Kors- teltet på samme siden av banen. "Hadde jeg forsøkt et skudd hadde jeg antagelig truffet med pasningen", sukkes det fra traktorland:

He shoots to the left
When he tries tries to pass ti the ri-i-ight
FF Eide
Is doing alright

Kez

Sangen sendt på SMS til utvalgte innovatører & twats tidlig fredag, og satt som et skudd hos samtlige bare 36 timer senere. Genial sang sier ledende FF, og jeg er faktisk enig. Sitter skikkelig. Potensiell sommerslager. Basert på Torres- sangen.

We bought the lad from filthy Gneist
Kezman, Kezman
And now he is our biggest fan
Kezman, Kezman
We dress him up in red'n white, he's always ready for a fight
Jahn Erik Kezman
Exeters no 9
Nananannanana
Nanananananna 
Nanananananna 
Nanananananna 
Jahn Erik Kezman
EXETERS NO 9!!!!

Leidulf

Hymne som kom rekende på en fjøl, har enormt potensiale. Men vi må finne en avslutning verdig our mad professor.

Oh Leidulf Melve
You are the love of my life
Oh Leidulf Melve
You can shag my wife
Oh Leidulfe Melve
I want....

Annet: Blir selvsagt sterkt beveget hver gang jeg hører "He's our leader....", Hommen har jo sang, Rossi og Orlando har snutter, Kentona og Arilds sanger har 90- årsgrense,  Bolla er en Gn**th**e og må få egne strofer.
Neste år; fullt fokus på resterende SP.

Spillerbørs:

Nyhet! Demokratiet Exa mot nye høyder, spillerene får selv sette karakter  / - istikk. Ærlig og redelig, og godt grunnlag for sammenligning til neste år.

Dudek
"Herlig å kunne sette karakter på egen innsats. Et baklengs på tre kamper lar seg høre, dog uten for mye å gjøre. Karakter 6"

FF Eide (C)
"Trygg bakover, men uten de magiske øyeblikkene. Karakter 6"

Kjetil "Nick Nolte" Tvedt
"Pluss for undøvendig gult kort. vart ingen mål i løpet av mine minutt på banen. Merker at Exa Bergen ikke har latt seg tynge av alder på kveldstid (og dagtid! Red. anm). Stor stas med sofaen full av dansende wankers. Karakter 6"

Jan
"Bra at vi bare slipper inn et mål i løpet av 60 min 7'er fotball, og det målet kommer på slutten av en kamp vi må vinne. og desperat satser framover. På den annen side, jeg bidrar ikke med ro eller gode oppspill til midtbanen. Ellers må jeg si at det var en av de luneste Exaturene noen sinne*. Karakter 4."

* Cheers for emosjonell uttalelse, que for orddeling, ref noensinne/kontor pult i vinkel. Styresak i spraakraadet.Red. anm.

Dan
"Karakter 5 på banen. Karakter 8 for syting gjennom halve Oslo vest iført sko med skruknotter, exadrakt, kroneis og 6 Tuborg lite.Karakter 10 for den forbanna luftmadrassen."

Leidulf
"Karakter 3 tenker eg. Hadde eg sett stolpeskotet mot Derby ville ting sett anleis ut,kanskje også karakteren.Og sjølvsagt, enormt nøgd med sangen og venter i stor spenning på punchlina"

Rossi
"Ineffektiv første kamp. Ok innsats. Klarte å gjennomføre en fest uten å besvime e.l. Karakter 5."

Bjolsen
"Wolves 5, Derby 3, Liverpool 6. Bjolsen trives på Bjølsen." Gaff runder rundhåndet opp til 5.

Kris
"Stilte forbredt til cup, ute etter hevn etter solstikket her forleden. Grei personlig sportslig oppreising og medvind (cheers lads) også utenfor banen, men hjelper lite når Exa Vest for (bare ) andre gang i løpet av snart 10 år ryker i innledende. Karakter  6.

Kez
"Cupens eneste mål for Exa BIL, burde hatt flere selvsagt. Hårbåndkasting og slagsmål mot Derby er også ting jeg er stolt av. Synes det var en ypperlig helg i Oslo, gleder meg til neste år igjen. Fantastisk hus og lads. Leidulf Melve, you can shag my wife. Håper Kjetil har fest  da og. Karakter 7."

Orlando
"Serverer Rossi gang på gang mot Wolves. Bra. Burde avgjort mot Derby, men koker alene med keeper. Tosk. Uheldig med heading i stolpen mot L'pool. Uflaks. Grei innsats på det sosiale plan plan utenfor banen. (Cheers for å le av alle vitsene til Gaff! Red. anm) Karakter 5."

Håvard og Vidardo stilte også, uten å spille, selv om Howie var fryktelig nær...

Lagsnitt:  5, 36

Exa Øst gikk ubeiret gjennom sin pulje før de gikk mot en kjempesmell mot Man.U i 1/8. Mao er Marius, Anders, Morten & Co Exeter 1 til neste år.   Exeter Vest gratulerer, men lover selvsagt kamp på kniven i 2010. City for the Cup!

Kaptein Eides matglade oppsummering av cupen er her

Resultater fra årets suppecup er her

Bilder TBA.