Exeter – Nippelen 4-0 (2-0)
 
Første seriekamp i 7 `er seriens Championship gikk av stabelen 14. april 2010, Bane 3
Exeter BIL; Bjørn, Pål, Torbjørn, Kentona, Kez, Jan, Kim, Ole, Arne.
 
Det var med et visst vemod fotballens naturlige 4-4-2, 3-5-2 og 4-3-3 var byttet ut med 3-2-1. Fokuset på Exeter og ballmoro holder seg likevel inntakt for kjernen. Og det ble til dels en artig kamp og en positiv opplevelse. 
 
En småsyk kaptein konstaterte raskt at dommerkort ikke var å oppdrive og hjemmelaget (Exeter) manglet ball. Kentonas umiddelbare kritikk på undertegnedes sidevalg understreket det faktum at Exeter BIL var i gang med årets sesong.
 
De 10 første minuttene overkjørte vi Nipplene fullstendig og da Kenneth åpnet kontoen ble det raskt hvilepuls på ladsen. Dette straffet seg det neste kvarteret, som var langt under pari. Uvant underlag for Exeters teknikere, mye hoftefeste og lite jobbing bakover gjorde ting unødvendig vanskelig. Da Bjørn ordnet 2-0 var mye likevel gjort.
 
2. omgang ble bedre, innsatsen økte og det ble bedre press på ballfører. Enkelte småpene driblerier og raske kontringer/angrep la bra press på motstander. Nipplene hadde dog også sine sjanser, mest grunnet snublerier og Arne måtte i horisontalt flere ganger for å ordne opp. Ikke før Tobben la på til 3 – 0 med et frekt hodestøt føltes kampen punktert. Bjørn avsluttet kalaset med en fantastisk halvvolley med vrist fra venstre mot høyre målhjørne. En høydare.
 
Oppsummert var det en veldig fortjent seier og en småartig kamp mot et mye dårligere lag. Mektige Exeter BIL må dog heve seg betraktelig mot forventet motstand fremover. Sjelden har vi hatt så god tid med ball og sjelden har det vært så lite dueller og temperatur på banen.
 
Men vi er i gang med seier - og snart har forhåpentligvis moderklubben sikret fornyet kontrakt i League one.
 
 
*** Bjørn – For 2 småpene scoringer og hastig latrinebesøk midt i kampen (Funerapolis demo overakt)
** Pål – for vilje og evne til innsats
*Torbjørn – for scoring og plasseringsevne i angrep og ved innlegg
 
 
 
Mvh
 
SP Hommen(C)