Exeter BIL - Konkurransetilsynet 2-1.
6. september 2010. Avspark kl 20:30.
Slettebakken Stadium of Blinding Light
Kveldskamp med flomlys og 17 plussgrader.

Laget:

Keeper: Arne

Forsvar: Marius Haavardstun og Jan.

Midtbane: Kentona sentralt, Ole høyre ving, Andy venstre ving.

Angrep: Kez alene på topp.

Innbyttere: Ingen. Det ble heller ikke gjort noen posisjonsskifter eller formasjonsendringer underveis.

Ingen tilskuere denne gangen, for sen kickoff for Ruben.

Kampen:

Litt forsinket avspark, men etterhvert fikk hjemmelaget Exeter knabbet en matchball og knotet ned noen navn på dommerkortet, og kampen kunne starte.

Exeter åpnet forsiktig, innleide Gneists (Andy og Marius) falt fint inn i 2-3-1 -formasjonen.
Konkurransetilsynet  er et relativt bra lag (med et par unntak) og er det eneste laget som har slått serieleder Byggmester Adolf Hitland (2-1 i mai).
De la opp til tiki-taka av fint spansk merke, og det var sikkert flott å se på,
men monton og disiplinert jobbing av City gjorde at finspillet som regel endte med langskudd fra tjue meter. Exeter ikke ufarlige på kontringer. Halvveis ut i første omgang chippet Ole ballen nydelig forbi en motspiller, og slo et høyt innlegg inn foran mål. Kez slo i Duncan Fergusons ånd både keeper og en back i hodeduellen, og headet ballen inn i keepers høyre hjørne.
Etter målet ble vi selvsagt litt for fornøyde med ståa, og ble presset enda lenger tilbake.
Men 1-0 sto seg til pause. Ufortjent ut i fra at vi kanskje hadde ballen 30% av tiden, men ganske greit ut i fra sjansestatistikken.

2. omgang åpnet på verst mulig måte: Konkurransetilsynet spilte seg i gjennom hele vårt lag, og scoret alene med keeper.
En kald dusj, og der og da sto kampen og vippet. Exeter brettet opp ermene og de neste tjue minuttene ble var vår desidert beste periode, med tidvis godt spill, og langt mer bestemte løp og pasninger framover.

Med ti minutter igjen fikk vi frispark omtrent på midten, og jeg kom til å tenke på noe som ble sagt om Emile Heskey under VM: A few knock-downs, a vaguely accurate pass here and there - you could hammer a Heskey-sized wooden post into the opposition penalty area and it would do just as good a job.
Kentona og undertegnede tok på oss Heskey-rollen, og stilte oss opp helt oppe i trynet på motstanderens keeper. Et perfekt slått frispark fra Andy og litt knuffing og puffing fra Heskeys på topp gjorde at ballen fikk seile uhindret rett i mål. 2-1 til Exeter!
De siste ni minuttene ble vi baktunge igjen. Mye huffing&puffing, og hyl og skrik (mellomrommet, mellomrommet!(Arne) Alene, alene! Dekk opp, dekk opp! Tid, tid!)
Har vi noensinne vunnet komfortabelt?

Men vi holdt ut, enda en knepen seier til Exeter City BIL!

Passende valg av drikke for å hygge seg etter kampen: Grans Premium.
Fasjonabelt og spennende? Nei.
Godt med øl og seier? Ja!

Traabørsen:

*** Arne. Sist hadde vi en keeper som rett før kamp utbasunerte at han gjerne ble med i angrep, når han så muligheten. Desto tryggere å ha Arne tilbake.
"Bare" at par kjemperedninger, men gjør sikkert hundre enklere redninger, uten å feile eller gi en eneste retur. Tar alt i feltet. Steady as Arne goes!

** Kez. Ikke pga Duncan-målet, men fordi han var veldig viktig som oppspillspunkt når vi ble presset bakover. Kan holde på ballen når det trengs, og flikke den presist ut til vingene når det er mulig.
Et par meget gode frisparkforsøk som hadde gått inn med en Heskey eller to foran keeper. Stor jobb som førsteforvarer.

* Kentona. Løp, taklet, skjøt, sentret og driblet. Gjorde alt en sentral midtbanespiller skal.

referent: Jan