EXETER-WAGS PÅ JOMFRUFOTBALLTUR!!


Reisefølge:
Kristina og Kim, Gry og Arild, Marianne og Kenneth, Charlotte og Kristoffer, Bente og Øystein.


 

Fredag 18.februar er dagen endelig kommet!!
Viggo, øl og Curry skal byttes ut med fruer, shopping og champagne;) Og Exeter da selvfølgelig!! Exeter City!! Endelig skal vi damene få oppleve litt av denne eventyrlige “magien”..(?)
I halv ti tiden fredag 18. “tropper” 4 forventningsfulle par opp på Flesland. Reiseleder og Exeter-sjef Sandnes har tidlig tenkt å krydre turen med et joker-kort, et par nr 5 som kun sjefen og frue vet hvem er..
Vi prøver alle å hinte frempå, men Sandnes og Charlotte setter opp tidenes poker-fjes. Her skal det tippes, og satses :-)

Penger blir kastet i bordet, folk krysser av på listen.. Hvem kan par nr 5 være?? 
“De kommer med et senere fly?! Fra Bergen/Oslo??”  
Undertegnede prøver å imponere med litt interne uttrykk, og satser kjapt 5 pund på “FF” Per Christian.. Eller var det “FF” Askeland?? WAGS på tur…
Dette er en ny verden for oss damene. Vi merker fort at språket endrer seg i det “Exeterladsene” treffes! Den trauste, gode norsken kastes på dør, og frem kommer “Cheers, Five minutes warning og Who are you??!!” Skjønner fort at dette er en egen verden :-)  Bare å slenge seg på karusellen!

  
Som seg hør og bør møter vi på sportsavdelingen i TV2 på vei inn på flyet. De skal på “heisatur” til Køben denne helgen. Gutta boys er raskt frempå med “Exetersnakk” når Lundekvam dukker opp i køen! Tror et øyeblikk at Clausen hadde mer lyst å slenge seg på flyet videre til London han også;)
Etter et raskt flybytte i København, rettes nesen videre mot London. En times tog/tube-tur etter, ankommer vi flotte Hilton Kensington :-)  Litt av et hotell! Jippi, vi har to bad på rommet! ØB bestemmer kjapt at vi skal ha et” ener-do” og et” toer-do”:-) Det skal i ettertid vise seg å være en god ide…
Etter en kort innlosjering på suitene, er det frem med visakortet og turen går mot Westfield! Da er det klart for shopping! Gigantisk kjøpesenter med masse fine butikker.. Overraskende nok, blir det ikke den helt store shoppingen. Føler jeg må spare kruttet til pub og kamp! Jeg er jo tross alt her for å heie frem laget! Har til og med lagt fra meg alle grønne klær i Bergen :-)  Når butikkekspeditørene lurer på hvorfor vi er i London, og vi svarer at vi skal se kamp med Exeter City, er det mange skjeve blikk og smil på lur..” Exeter City? Why??” Da får jeg bekreftelsen, dette er lidenskap… et lag for spesielt interesserte.
Senere på kvelden møtes vi i executive lounge på hotellet. Det er her fiffen henger om kveldene, for gratis drikke og snacks:-) Spenningen er til å ta og føle på!  Da er øyeblikket nemelig kommet! Par 5 skal avsløres. Man kan ane en smule spenning i forsamlingen! Par 5??!!  Døren åpnes og inn kommer.....
 Kenneth og Marianne!!! Kjempekoselig :-)
Selvfølgelig! Nå begynner brikkene å falle på plass! Det var jo par nr 5 som på forhånd ville kutte ut sightseeing til fordel for kvalitetstid på suiten!!                                                                
ØB vinner, til hele 3 i odds
! Nå blir det fest!!

  
Så går turen til en hip og kul asiatisk restaurant med en helt uforståelig meny, men med veldig god mat. Scampi, sushi og champis går ned på høykant! Livet smilerJ En koselig kveld, med en herlig gjeng. På tide å komme seg til køys! En stor dag i morgen damer.. Vår første Exeterkamp!!  C  I  T  Y, CITY!!
Lørdag 19. februar: Etter en herlig frokost i executive lounge, er det klart for litt venting på karismatiske par 5, litt shopping til de søte små hjemme i gamlelandet, og sist men ikke minst en 200 m lang taxitur til nærmeste åpne pub. Er vel ingen overdrivelse å si at denne sjåføren har stått opp på helt fullstendig feil fot denne morgenen! Pottesur!! Ingen grunn til å være sur i dag! Exeter City skal grisebanke Charlton!! :-)
Etter en kjapp runde i baren, er det avgårde til neste pub. Her får vi hilse på Exiles-karene før det er full fart ned til kaien, Embankment. Her går nemelig båten til Greenwich.. Vi følger etter Neil (Mr Organizer), i retning The Valley :-)
Det er visstnok her magien skal skje i dag.. Mens vi venter på båten, kommer en heseblesende BT journalist løpende i duskregnet. Bjarte er også klar for “samba-fotball” denne regntunge lørdags ettermiddagen…
Da er stunden kommet, WAGS- ene skal få oppleve sin aller første Exeter City kamp noensinne.. Da jeg kommer inn på tribunen merker jeg fort at stemningen er hakket høyere en hva jeg er vant til, fra 5.div i Samnanger… Dessuten blir det ropt mye stygge ting om både spillerne sine mødre og søstre.. Man tuller ikke med fotball og med Exeter City :-) Blodig alvor dette..
Kampen er i gang! Ikke så mange sjanser, og det virker som om Charlton har overtaket i 1.omgang! Etter pausen derimot, er det som om Exeter har bestemt seg for å lage skikkelig fest!! (Kanskje til ære for de norske tilreisende debutantene som sitter rett bak målet..?) Plutselig hagler det inn med Exeter-mål! 3 i tallet :-) Stemningen stiger i taket!  Undertegnede tar seg plutselig i å rope: “Ryan Harley, you’re the love of my life!” Damene reiser seg i begeistring, knytter nevene, roper og smiler!! Vi er definitivt “bitt” av Exeter-basillen! Etter 2 x 45 min blåser dommeren i fløyta. Det blir seier til Exeter City, 1-3! På bortebane mot Charlton :-) Dette ble definitivt en debut som frister til gjentakelse!!
Litt kald på bena, men glad og varm om hjertet etter en herlig Exeter-debut! Nå skjønner vi kanskje litt mer av denne intense lidenskapen til 3.divisjonslaget i England. Skjønt vi vil vel aldri kunne forstå det helt… Vi er tross alt kvinner.
På tide å komme seg tilbake til hotellet. Vi har enda flere “høydare” på programmet denne kvelden. Skjønner fort at det ikke tid til å kjede seg et sekund nå man er på tur med Exeter-gutta! Og kvelden er enda ung :-)
Etter en finfin middag på The Mitre, bærer det avgårde til Sheperds Bush Empire. Nå er det “back to the 80`s!!” For å gjøre London-weekenden komplett har Sandnes nemlig toppa hele skiten med Europe-konsert! Vekk med svette menn i shorts og fotballsko, og frem med puddelhår, stramme skinnbukser og svingende mikrofonstativ! En herlig, dog en smule surrealistisk konsertopplevelse med musikk som var populær “når vi var ung”:-) Når den ultimate 80-talls hiten “The final countdown” kommer som ekstranummer, er kvelden fullkommen!
 En fantastisk fin kveld avsluttes på irsk pub. Live band, øl og moro!!
Søndag 20.februar: For undertegnede og ØB vil denne dagen snarest mulig gå i glemmeboken! En små-blek Birkeland våkner i 04-tiden full i spy, diare og feber. Når han i tillegg fyller halve Gatwick med biff og godsaker fra dagen før, tar vi hintet. Det er det på tide å komme seg tilbake til gamlelandet!
På resten av gjengen blir det shopping og champagne, før nesen rettes mot Bergen igjen!
En fantastisk fin helg er over. Exeter-seier, Europe- konsert, god mat og ikke minst veldig godt selskapJ WAGS på Exeter-tur håper vi skal bli en årlig tradisjon, for dette var moro! Stor takk til Kristoffer for et kjempeflott initiativ og for all organisering :-)
BB                                                                                          Her er referatet til Gry

Red. anm: Siste ord går likevel til vår mann i London, som sendte følgende melding fra andre enden av byen på lørdagskvelden; "...latterlige selskapsleker med en svigermor som fusker. Jeg savner viggo, pils og fotballprat!"