Rubbish, rubbish, rubbish.

Stort mer er det EGENTLIG ikke å si om Exeter 2 i årets supportercup, men av hensyn til masekopper og forhåpentligvis deltakere 2004 som Vidar og Jan kommer her et resyme av årets begivenheter, så jeg slipper å bli påminnet om den sportslige fadesen for ofte.

Kort fortalt; Vi klarte å kuke det opp.

Bruker her et ord som sjeldent viser seg fram i min vokabular, og siden det begynner å bli noen år siden jeg sist satt med nesa nede i en novelle fra virkeligheten i Aktuell Rapport, er jeg litt usikker på om det er en eller to K-er i ordet kuk/kukk, men det uttrykket er ihvertall betegnende for vår innsats.

Vi starta fint mot Tottenham, var totalt overlegne og det eneste minuset var at vi ikke scorte på flere av de utallige sjansene våre. 2-0 etter fine mål av Martin og Kim 1.
Etter det snek det seg kanskje inn en følelse av at jobben var gjort, og at det strengt tatt var litt unødvendig av arrangøren å la oss gå på gress (grus) en hel dag, like greit å bare få pokalen med en gang.

En middels kamp mot Newcastle (0-0) før vi tapte 1-0 på selvmål mot Man.U, og dermed var det over og ut.

Vi var utladet og daffe, fikk aldri etablert spillet som mot Spurs, ingen sto fram og tok skikkelig tak, og dermed røk vi greit nok ut mot en høyst middelmådig lag- som ufattelig nok kom til semifinalen. Som Tommy Steine sier, det er for tidlig å spøke med 11. september, men det nærmer seg når det gjelder Scandinavian Star, så selv om det som vanlig var en lun blanding av skandaler og moro utenfor banen er det bare å innse at det var en totalt bortkastet helg rent sportslig.
Konklusjonen er at vi sløste bort en sjelden bra mulighet til å nå virkelig langt, og i dag har ingen i Exeter grunn til å være fornøyd med seg selv eller sine lagkamerater. Nåvel, det er bare 363 treningsdager til neste gang, men dette var prikken over i-en i 2003, Exeters Annus Horriblis.

Nok høflighetsprat, alle som var der vet jo hva den VIKELIGE grunnen til at vi røk ut var.

Jada.

Kenneth.

Kenneth, eller Idioten som han står oppført under i mitt mobilregister fra nå av, er definitivt årets syndebukk. I 2001 var det keeperen fra helvete, i fjor var det regnet, i år er det Dana-Cup deltakeren fra Fyllingsdalen som bør ta, tja, hva med ALL skyld? Så derfor, her er historien om Kenneth (16) innsats på guttecup 2003:

Det viste seg at det eneste som var dynamitt i år var kombinasjonen NSB, Kenneth og Gin. Med andre ord var det en drivende dritings Kenneth, det fjolset, som møtte sine lagkamerater på Lorrys fredag kveld. Solan Gundersen tok seg ikke tid til å ta av sekken før et av stedets 145 ølsorter (en Ringnes) var hjemme hos far. Et par timer senere, med 10 mann samlet rundt bordet på en ølsjappe lenger oppe i gata er det nok for Kenneth, den tosken. Ingen grunn til å pleie omgang og samle krefter og B-vitaminer med Exeter når det er villige damer på Smuget, og til en talende taushet fra en målløs forsamling forsvinner Kenneth, den twaten, ut i natten.

Neste livstegn er 03.23. Tekstmelding fra "Mannen tidligere kjent som Kenneth Askeland”: Ta med baggen på løkka i morgen.

Litt før kamp to dukker Kenneth, den fjompen, opp bak cornerflagget på bane 3. En flyvertinne på 40 har blitt feid over, rutinert nok i nærheten av Voldsløkka. Resten av dagen går med til å fortelle artige detaljer fra kvelden (”Hun roterte”), mye pølsespising, litt småsoving på en vakkelvoren innbytterbenk, samt litt fotballhæpping for å spare krefter til nye øl og puleøkter i turarrangementet til Kenneths Sex og Saunareiser AS. Seansen når sitt høydepunkt når mannen med fynd og klem fyrer ballen i egen kasse mot Man.U, og attpåtil feirer målet med 3 x armsving. Veien var kort til benken, for å si det sånn.
Vel, vel, dette er den Kenneth, den soppen, som vi alle elsker og hater, og selv når vi ankommer Supportercupen i 2056 kommer ikke Kenneth, den tossern, til å ta fem øre for å la det stå til med en minstepensjonist med rullator i timene før kampstart. Men jeg er manager, og hva er vitsen med å være manager om jeg ikke kan foreta litt maktmisbruk, så derfor er følgende regler fastsatt for Kenneth, den tullingen, og Supportercupen 2004:

1. Kenneths Sex og Saunareiser AS fusjonerer med Saga Solreiser.
2. Kenneth er 100% edru de siste 24 timene før første kamp (Dette er straff!)
3. Kenneth pleier omgang med sine lagkamerater fredag kveld.
4. Kenneth tar seg tid til å møte opp til første kamp.

Dette er faktisk ikke kødd, og om man skal driste seg til noen alvordsord (Kenneth har allerede hørt dette under fire øyne og to pils) er det ærlig talt nesten for dumt at han som jo egentlig er så hyperklar for supportercupen lar det hele falle i fisk. Greit nok at han blir dritings, men at han for det første ikke kan ta seg tid til å tilbringe en kveld, for ikke å snakke om en helg, med fokus på noe annet enn øl og damer er litt trist. Tre dager før kamp var han banens suverene ener da vi finpusset formen i en treningskamp, og bidro også med mye positivt snakk under kampen. På lørdag var det tyst som i minuttene etter en Askeland-utløsning, og når Kenneth endelig fant det for godt å møte opp var det en anonym Kenneth som ble avløst av en direkte svak Kenneth i kamp tre. Når man tenker på min etterlysning av folk som kunne vist seg litt fram og tatt tak er det dermed helt klart at hele laget ble skadelidene for Kenneths bar-bravader, og at de andre på laget faktisk hadde satt av tid, penger og entusiasme for å spille ball og vinne fotballkamper, ikke se på en småflirende nonsjalant Kenneth pludre med Tommy fire minutter før kamp.

Nåvel, kvass kritikk som selvsagt ikke stikker så dypt, men de fire reglene over forventes faktisk å overholdes i 2004, revansjeåret.

Kort sammendrag av de luneste episodene og skandalene i løpet av helgen:

Fredag

Kenneth som herlig ufint kaller Øystein for Bolla Birkeland.(Blir flere omrokkeringer på mitt mobilregister)

Benny som sammenlignet keeper-Christian utseendemessig med polakken Jerzy Dudek (Selv synes jeg at han minner mer om Jon Gelius)

Kenneth som etter å ha underholdt hele baren med basstemmen sin med bla ovennevnte utsagn blir prikket på skulderen og hører at noen spør om han er fra Bergen. Bare tre- fire sekunder blir brukt til å absorbere dette utsagnet, samt konkludere med at
A: Jeg ER en bergenser.
B: Jeg er dessuten en ekte Exetergutt.
C: Vi er i Oslo.
D: Det er sikkert en hovedstadsjævel som skal gjøre seg morsom på Bergens, kanskje til og med Exeters bekostning.
E: Det skal han nok bli blå for,
før Kenneth resolutt reiser seg opp og flirende BRØLER: VIL DU SUGE KUK(K) GUTTEN MIN?!? Det blir jo ikke mindre morsomt når det viser seg at det er en knøttliten dame i 40-årsalderen som kom med utsagnet, og at hun bare høflig ville gjøre oppmerksom på at hun hadde famile på Vestlandet. Det er vel ikke å overdrive at hun og mannen forsvant rimelig fort fra stedet etter det, og at det ikke akkurat slo gnister av kjemien med vår mann. En barnefri musicalweekend i Oslo grundig ødelagt kan man vel trygt si.

Lørdag:

Øystein som starter sagbruket på rom 503 kl 06.00, og oberveres sovende i en ufattelig provoserende positur med hendene bak hodet, det ene låret vovet stikkende fram utenfor dynekanten og med sjokolademoussegliset fra bryllup i Exeter inntakt.

Jan som på satelitttelefon fra broen på et cruiseskip i Karibien kommer med gode tips om strategi kl 06.30.

God gammel Exeterstemning på vorspielet hos Kjetil, der det ikke skulle mer til enn at Marius så litt tørst ut før en beveget forsamling sang Cider, og Roger Pynesangen ble utført både med og uten forsanger. En lun slåsskamp mellom Arild og undertegnede som endte med at førstnevnte kastet sistnevntes t-skjorte og genser ut vinduet ble herlig akkompanjert av ”Get your tits out for the lads”. Bakgrunnen for nettopp den episoden er forresten litt festlig, for under selskapets gjennomgang av Kenneths oppførsel og bevegelser når han scorte selvmålet avslutter Arild med å stående illustrere armbevegelsene til Fjompen, og jeg merker at jeg blir såpass provosert av Kenneths oppførsel tidligere på dagen at jeg må få det ut, og det ASAP. Kenneth sitter for langt borte, mens budbringeren Arild bare sitter en midtstopper unna, så jeg velger den nest beste løsningen, nemlig å ta mannen, ikke ballen. En god slump G&C finner veien til skjorta til Traa litt faderlig fort, og han er NOT amussed. Bare 5 minutter senere er tumlinga over, og freden i Colbjørnsengate er et faktum. Kjetil melder også om minimale fukstkader på sofaen (En kvinnelig Robinsondeltager brukte natten til å overnatte på den, og tørket dermed opp det verste sølet). Kjetil melder også ”Knall Helg”, noe som får meg til å undres over hvilke uttrykk han ville ha brukt om vi faktisk hadde VUNNET noe.

Marius som sier ”Follow that taxi behind us” og Christian og Kim som gir (en annen) taxisjåfør to fingre når han krever 100 kroner i venteavgift for en ubenyttet maxitaxi.

Kenneth i en noe klam passiar med en kar som var enda høyere enn ham i baren.

Vi viser forresten at vi er et fysisk lag også utenfor banen, og ikke minst at det er mange uforløste krefter som ikke kom til sin rett på dagen da vi fortsetter å more oss på Gloria Flames. Av høydepunktene (fordelt over mange timer, lett servering):
Christian som får inn en skikkelig lusing på Kim 2(!).
Tommy som blinder manageren for 10 min med en halvliter rett i fleisen.
Kim 2 (!) som får inn en skikkelig uppercut i solar plexus på Kenneth, som går rett i dørken i kroken, hvorpå ”noen” med skostørrelse 42 benytter anledningen til tråkke på brystkassa hans (Fotspor observert på t-skjorta dagen derpå).
Kim 2(!) som påfører manageren et fint kutt i nesa.
Innimellom alt dette var det godt for flere å ha jentene, som Tommy hadde vært naiv nok til å invitere, som en base for litt hverdagsprat før helvete bryter løs igjen. Rystende saker, men vi er da på fotballtur, ikke hekletur til Åbo arrangert av KK.

Miguel som dukker opp på Gloria Flames etter stengetid, gir samtlige en god klem og bla hilser Christian med ”Hallo Lars, er du også her!”

Tommy, fulleste mann på sovesal 5, som stemmer i med Sønnavindsvalsen av Alf Prøysen
et utall ganger mellom 02.00 og 04.00.

Tja, det var vel det. City for the cup i 2004!

Kristoffer

PS! Oppsummeringen er forhåndsgodkjent av Kenneth.
 

[Tilbake]