Rookies overgikk Exeter Seniors i Vestlandshallen

Bergens befolkning har vist en voldsom hang til å møte opp på Nordnes skole hver mandag fra 18 - 19, dermed tok Gaffer den modige beslutningen om å stille to lag i sesongens nest siste cup i Vestlandshallen.

Et lag med Rookies; Ole, Helge, Eivind Fiskerstrand, SønDan, samt Øystein og Kristoffer som trygge fødselshjelpere for potensielt nye Exeterkjæledegger. Her skulle det siles blant kremen av lokal fotballungdom.

Seniors besto av Kenneth, Bjolsen, Håvard, Christian, Rossi, Ronny og Orlando i mål.

Exeter City Seniors

Etter den sedvanlige ørkesløse pre- cup keeperjakten, kraftig rystet etter å ha mottatt et tosifret antall frafall ("Jada, jeg simpelten elsker å stå i mål, men ikke AKKURAT denne søndagen"), var jeg FARLIG nær å ringe til Juma. Istedenfor ble det innlåning av spiller fra Seniors, noe som igjen tydelig rystet våre rutinerte ringrever kraftig. Tre knepne tap og et stortap ble fasiten for karer med tilsammen flere hundre Exeterkamper på samvittigheten. Nyttig gjennomkjøring, men ikke noe mer, og cupfeber oppstår vel kun når man vinner en kamp eller to.

Exeter City Rookies
Da var det andre rosinboller på bane 6. Frisk start med 8- 2 seier mot GT Fotball (Ole 3 mål, Eivind 2, Kris 2, Dan 1, Rossi i kassa. Deretter et like friskt 8- 0 TAP mot barracude la banana. Dette var gutter som ikke å nølte med å fyre løs, noe som passet vår innlånte mann i mål, selveste B. J. Olsen, heller dårlig. "Høydepunkter" når Bjolsen bruker 30 sekunder på å ikke redde et skudd, gir x- antall returer på et og samme skudd, kjemper med tyngdekraften nede ved hjørnet, og ikke minst når vår blide arendalitt med den største selvfølge plukker opp helt åpenlyse tilbakespill fra sine medspillere.
Nå er det jo så at det er særs dårlig fotballkotyme å le av en som i tung bakrus stiller mer eller mindre frivillig i mål, men vi er ikke Exeter om vi ikke klarer å knegge litt av andres dårskap. ALL ære til Bjolsen for sporty innstilling, bare så det er sagt. Vi ville nok muligens tapt (knepent) selv med noen (hvem som helst) andre i mål også.
Kamp tre, nå med Håvard between da sticks. Solid 5- 1seier mot Jylst. ( Eivind 3, Ole 1, Kris 1). Kampen mot shinnik groznyi husker jeg ikke resultatet av, vi tapte med et par mål. Scorte vi? Mulig, men husker ikke hvem. (mao scorte jeg ikke selv) Jo, Helge scorte!
Så var det duket for kamp mot Jan Eivind Bruviks, med tidligere Brannspiller, nå glamorøs heltidsfrisør, Thomas Lund, samt flere andre lokale fotballhelter på laget. Her viste vi et gryende potensiale, og vant 4-3 etter en forrykende kamp. Mål av Eivind (2 herlige mål), Dan og Kris.
1/16 vant vi ivrig trøstespisende over en vaffel mot WO (fiffig navn på et lag), før laget Lav Odds ble for gode i 1/8, og vant 8-2 (Eivind, Kris) grunnet høyt press og litt slapt kollektivt forsvarsarbeid. 3-2 var stillingen inntil vi ble for offensive og målene rullet jevnt inn, uten at vi egentlig ble utspilt.

Dermed rakk vi bare å observere et slagsmål og en skulder ut av ledd før vi dro vi fra Vestlandshallen med hevet hode og magen stappfull av vafler. Lovende!

Spillerkarakteristikk Exeter Rookies:

Ole: Målfarlig, seriøs og bestemt fra sin posisjon bak på banen. Har driv og skuddkraft, og kan meget vel bli en dominerende kraft på Slettebakken. Ligner en hel del på Andre Travolta og Kenneth av utseende, et mistenkelig bilbytte før kampstart viser at han kan ha mer til felles med D'Askeland (og Andre på midten av 90- tallet) enn man aner...
Helge: Broren til Traaprisvinner Torbjørn kommer med gode referanser fra Håvard, og var iskald og trygg som stopper. Høydepunkt da han tok en ( i Viggoterminologi) kvadruppel dragning i eget forsvar mot Lund & co. Tendenser til ekstatiske tilstander på tribunen, I kid you not.
Eivind Fiskerstrand: Er hypet som Exeters nye nr 7, og vil da umiddelbart få tilnavnet Seven. Varierer kraftig i prestasjonene, spiller som en ekte 7- er når han dundrer inn perler mot stjernelag, mer som nr. 17 når han alene med keeper treffer bakken og ikke ballen, men er på hugget og kan meget vel vokse til en Exeterprofil etter noen måneders tilpasning til den strikse Exeterskolen. Fine kombinasjoner med sine spisskollegaer.Toppscorer med 8 mål uten å fyre på alle sylinderne er imponerende.
SønDan: Kjapp og fin langs sidene, skuddvillig og alltid interessert i litt fiffig samspill. Får nok utnyttet sitt gode venstrebein og hurtighet enda mer utendørs, men kompenserte med dagens beste histore fra arbeidslivet; Bjolsen og Morten- den vil dere like.
Øystein: Ikke helt restituert etter båtbeinsbruddet, og gjør pussig nok ting vanskeligere enn nødvendig, med noen sleivete langpasninger og slurvete oppspill. Redder seg på rutinen og sitt gode fotballhode, men kan langt bedre. Det er vel ingen som er i tvil om at med et par måneders skadefri trening er vår kaptein tilbake i slag i god tid til seriestart.
Kristoffer: Joggeturer hjem fra jobb betaler seg med gryende form. Et par fiffige tunneller og kombinasjoner, og spør meg gjerne hvem som tvang på Thomas Lund en tunnell. Friske takter i både pølse- og vaffelkøen også.

Keeperbørsen:

Rossi: Så ut som den gamle belgiske storkeeper Michel Preud'homme, ikke bare pga krøllene, men en rekke fine redninger og nerver av is. En fin vilje til å ofre kakebaking med familen til fordel for timesvis med fotball med Exeter.
Bjolsen: Stiller i mål og gjør sitt beste. Mer kan man ikke kreve av en gentlemann.
Håvard: Erik Holtan spiller håndball og er rutinert. Lot seg nesten overliste av en frekk lobb fra Sandnes, ellers full kontroll. Var også fin å ha ute mot slutten, og viste lovende takter før Englandsturen.

Konklusjon: Rookies overbeviste, går det mot kontrakt for alle tre?!?!

Mvh Kris.Exeter City Rookies: Helge, Ole og Øystein, MadDan, Kris, Rossi og Fiskerstrand

[Tilbake]