Treningskamp : Gneist 1 - Exeter City BIL 4

Helge Lunden, en Exeterspiller a la 2006

Etter måneder med intens spill på 2 x 3 kvadratmeter på Nordnes, var det herlig å slippe til på en strøken kunstgressbane på Liland. Som kjent holder vår spiss Askeland jn formen og blodtrykket vedlike som midstopper og sjef på Gneist 4, og sammen med Exa- hooligans Håvardstun jn inviterte de nok en gang til en hyggelig treningskamp.

Denne gangen stilte vi uten forstyrrende elementer som Juma, derimot med hele tre solide debutanter (Eivind, Ole og Helge). Antall Senior- pros var også bemerkelsesverdig lavt, kun Øystein, Kenneth, Bengt og Kris igjen av den gyldne 99- årgangen.

Laget:

Espen

Christian- Øystein- Torbjørn- Jan

Eivind- Ole- Helge- ManDan

Kenneth- Kris

Rossi og Bjolsen på benk og bane.

Etter litt snøfting fra Gneist om 2 x 45, (høflig avslått, om ikke vi klarer å slå noen på 2 x 35 min kan det være det samme), var vi igang. Og la det være klinkende klart, det tok ikke lang tid før Exeter tok fram plantegningene og merket av hvor skapet skulle stå. Bra jobbing førte til en markant overtak, uten at vi kom til de helt enorme sjansene. Likevel var nettus bare et tidspørsMÅL. Torbjørn var på rett sted og satte inn en ball fra 2 meters hold.
Etter pause visste vi at det bare var å ta for seg, og mål av Kezman *, Kenneth og Ole, samt en redusering fra Gneist, (Ballen, den rakker'n, lurte seg mellom beina til Espen), førte til komfortable 4-1, og lykke for Birkeland/ Askeland, mer furting blant Håvardstun og Johnny Knoxville.

Keeper og forsvar fortsetter de solide taktene fra 2005. Torbjørn har erstattet Kim 2 med glans, og bidrar også offensivt. Jan har lært alle tyvtriks det er verdt å kunne via Evertonkamper på kineskisk fjernsyn, og er i sannhet en pro. Om det skal utsettes noe på forsvaret , så må det være at en del oppspill er like unøyaktige som geografikunnskapene til Kenneth.

Den nykomponerte sentale midtbanen med de stødige sognekarene Ole Evenrude og Helge har naturlig defensiv autoritet, og er med å underbygge mantraet om Exeters forsvarstyrker er i lokal verdensklasse. På flankene er det spennende ting på gang, med Eivind (fotballkjendis fra USA og tidligere lagkompis med Tor Hogne Aarøy), samt ManDan som potensielle key- players. Tror nok at begge har mer på lager, men glimt av hva vi kan forvente var det. Også på midtbanen skal det sies at man innimellom gjorde de underligste ting med ballen, der en enkel innsidepasning hadde vært å foretrekke. SPILL ENKELT LADS!
Det skal også sies at vingene ikke fikk allhverden å arbeide med; aktiv bruk av vingspillet har aldri vært noe tema for Exeter, men kanskje det kan bli en endring på det nå? Alternativet er selvsagt geniale 4-3-3, og for alle Exalads som ikke var på kampen og som med klamme hender leser dette, så er det fullt mulig å spille seg inn i varmen igjen.

Helt der fremme var det en fin dag på jobben for Askeland sn, Kris og Rossi. Det var ikke så mange dueller mellom Askeland jn og sn, men Kris og Kez fikk nå ihvertfall hygget seg med å spenne bein på hverandre en gang eller to, alt godt utenfor dommerns torskeblikk selvsagt.

Om Gneist kan det sies at de er et helt greit lag, men utenom denne Johnny Fredrik (For uerfarne lesere: Johhny Knoxville, Kez, Askeland Jn og Jahn Erik er en og samme person. Kjært barn har mange rare navn) og han lille pjokken med hestehale savner de nok en profil eller to. Det skal også sies at den knalltøffe spissen Ole Koller var syk (nok en gang, sliter nok med det enorme nervepresset det er å møte sine store idoler på Exeter), og at Marius var i sedvanlig form...
Et særtrekk med Gneist er hangen til feilkast, igjen anført av Marius var det opptil flere karer som slet med "to bein i bakken- armene over hodet- gjerne ballen også- husk å slippe ballen". Exeter kan selvsagt bistå med konsulenthjelp på området om det er ønskelig. Men takk for kampen- dere vil vel ha hevn til høsten?

* Så til kampens insident.
Rossi mottar en perfekt pasning via leggskinnet til Kris (takk Lars!), rigger seg til og fyrer løs mot mål. Ballens hastighet på 7 km/t gir Jahn Erik plenty av tid til å avslutte kvesting av nærmeste Exeterlegg, storme mot mål og forvisse seg om at ballen virkelig treffer nettmaskene med et velrettet hodestøt. Bra jobba mate! "Ballen ville nok ikke gått inn uten min hjelp", sier Kez,- mer er det vel ikke å si om den saken...
Rossi, etter år med trakassering for manglende målteft, rimelig happy med nettkjenning og mulig bok, vil det vise seg at dette kun er å regne som assist? Jeg vil si det sånn; det er ikke så nøye hvem av Exeterspillerne som scorer, bare ballen går i mål.

Mvh Gaffer

Jahn Erik Askeland, dagens mann for Exeter.

[Tilbake]