Supportercupen 2006, Exeter City Vest

Exeter City Vest i Supportercupen de tre siste sesongene:

2004: Vinner av Miniturnering
2005: Ubeseiret i gruppespill, tap mot cupvinner Exeter Øst i 1/8
2006: Ubeseiret i gruppespill, tap mot finalist Arsenal i 1/4

10 seire, 1 uavgjort og 3 tap.
25 -8 i målforskjell.

Konklusjon: Vi har enda til gode å nå helt opp, men potensialet er der!

I fjor falt vi for et lurt frispark/klønete mur og et stjerneskudd av Roger Milla, i år spilte vi jevnt mot Arse, men tapte knepent. Neste år lads!

I år spilte vi tidvis bra, god innsats, innimellom klarte vi til og med å spille enkelt (!) og la ballen gjøre jobben (!!)
Det er bare å innse at vi spiller en annen form for fotball enn de fleste andre lag. Mens kampene på Voldsløkka stort sett duver lydløst avgårde, kun avbrutt av diskre målfeiring, er det banning og hyling, intense tacklinger, tette bytter, støvskyer og lummer stemning når vi er på banen. Herlig!

Exeter Øst er vår rake motsetning rent spillemessig. De spiller på lavgir, ruller avgårde uten at det ser så alt for imponerende ut, men når kampen er over har de vunnet, gjerne uten å ofre så mye som en svettedråpe. Klarer vi å tilegne oss litt av denne semityske/ italienske spillestilen unngår også vi å bli smålei når det virkelig drar seg til. Om det å spille en ræva kamp og likevel få poeng er en indikasjon på dette, så slo vi til mot Arsenal i år.

Årets tropp var den jevneste noensinne, og det er nok også noe av problemet vårt. Årets spillere får alle en 7' er på børsen, og har definitivt ingenting å skamme seg over. Jeg tror at nøkkelen til totalt herredømme er en som kan heve laget skikkelig, som kan dra med seg lagkameratene opp på et høyere nivå. Med nyheten om Busters tilbakekomst til Oslo sommeren 2006 steg exaaksjene rett til værs, og sammen med sveiteservilla, skadefri Vidardo, restriksjoner på Kims, Hansa og Freia i bergensbutikkene i månedene før avspark, samt et par stjerner fra BIL er jeg brennsikker på en ting: Vi vinner i 2007!

Kampene:

Exeter - Bolton 2-0
Noen av oss så L'pool - Bolton på Anfield i påsken, der Bolton var strålende fornøyd med et hederlig tap 1-0, solskinn og påskeferie. De norske supporterne fulgte opp, og ønsket ikke å forstyrre oss med å angripe når de fikk ball. Trotters- forsvaret ble vistnok styrt av en høy kar fra Tufte IL, et paradoks at Bolton velger en person som i følge boka skal være totalt unteressert i fotball til forsvarsgeneral. Kampen startet med cupens eneste dribleraid- fra Gaffer, før Rossi og Kenneth scorte kontrollert alene med keeper. Glimrende framspill av Espen og Kjetil.
Rossi imponerte med full kontroll som spydspiss, og la igjen frekke visittkort flere ganger, ferdig signert men dessverre ikke stemplet. En fin start, og en utmerket sparringspartner i Bolton. Can we play you every week?

Exeter - Arsenal 1-1
Et tidlig mål fra et tent Arse- mannskap førte til mengder med personlige feil, stressing og generell kløning. Kim prøver å kjempe oss inn i kampen igjen, men får bare en på leppa som belønning. Øystein jobber kattemykt inn utligningen rett før slutt. "Et ran" mente Lossius, jeg er ikke direkte uenig.

Exeter - Crystal Palace 4-0
Palace skal ha full honnør for sporty innstilling og godt humør til tross for at de stilte med et mannskap som ikke kunne stille opp med de aller beste. Kanskje de rett og slett stilte med virkelige supportere, slik intensjonen bak cupen er?!?! (Ryktene gikk om at et lag med betraktelig mer sportslig suksess i åreste cup IKKE fulgte det samme eksempelet. Supportercupen for supportere!!!)
2 mål av B.J.Olsen, allment kjent som Bjolsen, men med kunstnernavnet Bjølsen i Oslo, samt mål av Rossi og Espen. Vant vi muligens 5-0?

1/8 - Exeter - Wolverhampton 2-0
Etter et innledende av vekslende kvalitet møtte vi Wolverhampton med 13 -0 og 9 poeng fra sin innledende. Et slikt utgangspunkt kler ethvert lag med lagmoral som sitt viktigste arbeidsredskap, og det var en tent gjeng som sikret en kontrollert 2-0 seier. Kim scorte det første målet, og hadde den herlige følelsen av at dette blir mål lenge før ballen forlot foten. Rossi pirket inn den definitive avgjørelsen etter et skudd fra Kenneth som uansett ville ha gått i mål. Duellen som avgjorde kampen var stjernespissen til Wolves som fikk juling av Øystein kampen gjennom. En bra kamp!

1/4- Exeter - Arsenal 0-1
Arse igjen?!? Kampen ble adskillig mer jevnspilt enn i den første kampen, noe som skyldes at vi klarte å spille opp på spisser som holdt på ballen og la igjen. Tett og intenst uten de store målsjansene, før Arse avgjorde ca 5 min før fulltid. Motstander med en klar hands som fører til at Kris mister ballen, Arsenal kjemper ballen fremover og spiller ballen på håndballvis til vår høyreside, der det har oppstått en tellefeil og alene med keeper er det duket for avreise for Exa.

Spillerne:

Dudek: Christian har voktet buret vårt de siste tre årene, har god rekkevidde, reaksjonssterk og fyller målet på håndballvis- som den håndballkeeperen han jo vitterlig er. Solid i buret, av og til noe uskolert i spillestilen, og muligens vel så bra ute. Spilte på midten i sluttspillkampene, bra teknikk, kan holde på ballen, ikke noe hurtigtog, men har nesegrev til å snuse opp bra spill. Imponerte med bra plasseringsevne når vinnerlaget på quizzen ble kåret.

Espen: Keeper som spilte ute de tre første kampene. Bidro med en herlig målgivende, et fint mål, og muligens dårligere kondis enn Gaffer. Rykket inn i mål når sluttspillet startet, trygg og solid, gir få returer, reaksjonssterk og bare minutter fra å herje i en straffekonk.

Christian: En rufsete trening i forkant førte til nerver på høykant før turneringen. Var sammen med Kim vår bestemann i fjor, og holder alltid et høyt nivå. Kan med fordel roe pulsen når ballen skal spilles videre, valgte en fiffig løsning og scorte nesten mot CP, men en turnering på det jevne for sjefen for de legendariske Dalton- brødrene.

Øystein: Alltid god når det virkelig gjelder, er sjef og styrer og steller som vanlig i de bakre rekker. Scorer et uhyre viktig mål mot Arse, og er i sitt ess når det er mann mot mann dueller kampen gjennom mot stjernespissen til Wolves. Flere triks i boka enn Houdini, mer rutinert enn Roger Milla.
Bør kanskje bidra mer offensivt som libero, f.eks med føringer framover.

Kenneth: En klassisk D'askeland cup. Fredag: Drakk litt fortere og snakket litt høyere enn på en vanlig fredagskveld, så tradisjonsrik spasertur på Smuget (sist i skuddet da Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen var det hotteste i landet), sen retur.
Full pott natt til søndag, deilig for vårt erotiske ikon å endelig levere varene igjen når han representerer Exeter, selv om de første ryktene gikk på at fangsten var i nærheten av dvergestatsus. Spilte i likhet med alle andre drita dårlig i første kamp mot Arsenal, at han "valgte" å spille hele kampen er idioti.
Scorte et mål og bidro med et par fine stusser i turneringen. Ellers ikke spesielt synlig, noe som burde være bekymringsfullt for en mann på to meter, jernkondis og bolefysikk. Fikk godord av Ray Tørnkvist, men bør heve seg betraktelig til neste år.

Kjetil: Offensiv i sinn og kropp, har hele banen som arbeidsplass, samtidig som han holder et våkent øye på en bortkommen nevø på bane 4. En mann etter Gaffers hjerte, med enorm arbeidskapasitet og vilje. Ble født med en mindre genfeil som har gjort seg utslag i at mannen rett og slett ikke kan ta innkast. Årets spiller på Exeter City BIL 2000 sliter fortsatt med feilkast eller kast som går rett opp og ned etter 3 meter. Gutter, ikke la denne mannen ta i en ball med hendene mer!

Kim: Bedre og bedre år for år.

Jon Endre: Innkalt i siste liten grunnet Vidars evindelige problemer med rusk i sokken og plakk på tennene. Mannen som driblet rundt med Gaffer på hele 80- tallet spilte jevnt bra som midstopper. Var i troppen til Rosenborg 85 -88, går 4 mil på rollerblades til militærjobben hver dag, så ingenting å utsette på fysikken. Bra teknikk og god skuddfot, litt ringrusten innimellom, men solid og god turneringen gjennom.

Kålerabiene til Bjølsen etter å ha spilt med for små sko.

Bengt: Bengt på sitt beste er en nytelse i driv og innsats, på sitt verste ikke fullt så bra. Blåste luft i kinnene og var god i flere kamper. Har kapasitet til å styre kamper, og innfrir i en del kamper. Fine mål, gode pasninger, bra driv. Mangler tidvis den avgjørende sistepasningen og kombinasjonsevnen relatert til sine medspilleres handlingsmønstre. Fikk ikke med seg bagasjen over fjellet, og måtte stille i for små sko og innlånt håndballutstyr.

Kristoffer: Exeters beste ballbehandler spiller på små marginer og er avhengig av flyt og gode fotballhjerner rundt seg for at driblinger og stikkere skal fungere. Savner tidvis det samme som Raymond Kvisvik etterlyser; smarte spillere som kan være på nett . Bør vurdere Adidas, Tiger Balsam og fiber framfor Kims, Hansa og Freia om ikke 1994 skal forbli høydepunktet i Supportercupkarrieren. Uforløst.

Rossi: Nettopp tilbake fra skaden fra Belfast, og et stort usikkerhetsmoment før turneringen. Imponerer voldsomt allerede i første kamp,iskaldt mål og nydelige fremspill og flikker. Spiller på seg selvtilit og er god turneringen gjennom, vår toppscorer med tre mål. Ingen er i tvil om at Rossi er god med ball, og i denne cupen fikk han den ballkontakten han ønsket. Kraftig minus for pinlig klaging på dommeren ved et par anledninger. Alt i alt Exeters bestemann.

K.O - Meteret

I en topptung ledelse fungerer Kim O. som ventilen for mannen i gaten/ parken. I fjor vekket han meg etter en lang aften på byen og raste over at noen synes det var "helt greit" å bli slått av Exeter Øst. Før årets turnering satte Heggebostadekspressen på bremsene når tanker om topping av lag og den sterkes rett ble fremmet.
Etter årets turnering rettet talsmannen for den menige Exasoldat en advarende pekefinger mot en potensiell ukultur når det gjaldt utpeking av syndebukker. Rossi har jo fått høre det i årevis, og har ryggrad og er sporty nok til å ta det på strak arm, men fikk plutselig konkurranse på udugelighetsskalaen av Bjolsen etter katastrofal sløsing med sjanser i E-cupen.
Det er lov å gi ros såvel som litt velfortjent tyn, og begge tåler nok dette. Men ser at det selvsagt er greit å stoppe mens leken er god, så dermed er det fredning når det gjelder målteften til Herr Rygge og Herr Olsen. Hoftepartiet til sistnevnte er jo allerede vernet område.

City for the cup!

2. rad: Jon Endre, Ena, Kjetil, Kenneth, Bjølsen, Dudek, Øystein
1. rad: Kim, Christian, Kristoffer, Espen, Rossi

[Tilbake]