Daghavende og bøtekassen

Daghavende søndag og Greyhoundansvarlig tirsdag.

For dere som har vært på Exatur før; "Same procedure as every year Gaff."

For nye reisende og til allmen info: Også denne turen vil bli gjennomført med det frekke Daghavende og Bøtekasse- konseptet.

Daghavende

Mye har vært sagt og skrevet om dette utømmelige temaet de siste år, jeg nøyer meg her med følgende stikkord:

1. Daghavende er den personen som, utelukkende i kraft av sin stilling, har myndighet- og ansvar- for å foreta beslutninger på felleskapets vegne. Med hauger av lads i vekselsvis oppadgående form eller gretten bakrus, har det de seneste 50 år vist seg at det er svært nyttig og behagelig å ha en kar som gjør seg travel på gruppens vegne.

2. Et typisk eksempel på en oppgave for Daghavende er å foreta et veivalg når apatiske lads står i en situasjon som krever at noen skjærer gjennom. F.eks i..et veikryss...på en pub...osv, osv.

3. Daghavende er den som i utgangspunktet skal ta seg av kontakt med offisielle myndigheter, togkonduktører, bartendere, taxisjåfører, veivisere, advoktater og strippere.

4. Daghavende har 24 timers turnus, som følger den Gregorianske tidsberegning. Ja Kenneth, fra midnatt til midnatt.

5. Daghavende er også ansvarlig for Bøtekassa (se lenger nede)

Til slutt vil jeg bare nevne for lads som allerede nå kjenner en tung klump av nervøsitet legge seg over hoftekammen, - det er opp til hver enkelt Daghavende hvor lite eller mye man vil styre. Selv er jeg tilhenger av en fast , streng og bestemt Daghavende som ikke lar seg styre av D'askelands utrettelige kjas & mas, eller lar seg vippe av pinnen av JJ' infantile pranks eller Gaffers ustanselige knising. Det er fullt mulig å styre ladsen med diskre pote fra skyggen av bardisken- så lenge man for guds skyld ikke kommer med alternativer eller umotivert nøling når alt vi ber om er en avgjørelse.(Ofte er det viktigste at noe skjer, ikke nødvendigvis at det som skjer er en god avgjørelse- men det hjelper jo det også)

Daghavende skal være gruppens tro tjener. Og for meg er Daghavende Gud, og vil ha min fulle støtte i tykt og tynt.

Vaktlisten er som følger:

Torsdag

Kristoffer - Fra utdeling av påskeproviant på Flesland via Limo og Exiles- øl.

Fredag

Kenneth - Via bakgater i Soho, bre trygt over guttene på hostellet, til plasser på Viggotog, cricket og helaften i Exeter.

Lørdag

Dag- Daghavende: Espen. Har vakt fra han våkner til han sovner, mao fram til kl. 15.00, KO på SJP.

Kvelds- Daghavende: Orlando. Nyttig med en Rookie som kan komme med ungdommelige korrektiver i den klassiske løypen.

Søndag

Jan - skal lose ladsen via final hours i Exeter, gjennom hele England og til en gryende helaften i Liverpool.

Mandag

Avd. Liverpool: Morten - skal holde orden på de som tar en rolig 15 timers pubrunde i Liverpool .
Avd. Bolton: The Bjørgum Family i Disneyland.

Tirsdag

Kez - Viktig å holde høy kølleføring selv om turen går mot slutten. Kez var den eneste som koste seg seg på puben i Haugesund på returen her forleden, og får jobben.

NB: Greyhoundansvarlig: Jan - ansvar for å få alle, inkludert Bolton, opp av sengen for å toge ørten mil for å se noen kjøtere snuse i grasset på Crayford. Jan: "Curry, øl, knyttneveslag og bonger hagler i Exaboksen i det hunden snubler. Men også lunt med grytidlig revelje tirsdag, og gretne lads på løp. Men blir rasende hvis tøfling og dorming priorites framfor hundeløp"
Og hvem vil se Jan rasende? Ikke jeg.

Onsdag

Kim - Får en hard oppgave med å administrere seg selv.

Bøtekassen

Kontrakt signeres tidlig på turen, og inneholder følgende paragrafer:

1: Forbudt å gå med noe grønt
2: Enhver ny alkoholenhet, munnfull en, må drikkes med kjeiva
3: Generell dårskap

Brudd på regelene staffes med 1 straffepund. Kafka- regler, ingen mulighet for forklaring eller apell. Gir noen deg et straffepund for generell dårskap, så er det bare å innse at du er en dåre, og betaler.

Bøtekassen brukes til fellesutgifter og administreres som sagt av Daghavende. Et ekstra moment i år er jo at vi den siste dagen, da ladsen begynner å bli farlig blakke, skal på live greyhound- og om vi har spart opp noen pund er jo det genialt med noen fellesbonger der, med muligheter for å vinne tilbake hele turforbruket.

PS- The Askeland Brothers beordres også til å gjøre seg travel med Askelands pubguide vol IV.

Cheerio Chaps.
Kris.

Halvparten av disse figurene er med også denne gang. PS- Bildet inneholder både norsk landslagspiller og norsk ex- statsminister.

[Tilbake]